A megfelelő anyagmozgatás ma a hatékony termelés kulcskérdése. Az egyre növekvő biztonsági és egészségügyi követelmények függvényeként növekszenek az úgynevezett „nehéz“ rakományok biztonságos kezelésének követelményei is. Különböző alkalmazásokhoz megfelelő és hatékony megoldás megtalálása, valamint a anyagmozgató gépek, manipulátorok széles körének megismerése néha problémát jelenthet. Mi viszont segítünk Önnek, hiszen az általunk kínált manipulátorok széles választéka lehetővé teszi a megfelelő megoldás megtalálását.

A mobil manipulátoraink kiváló minőségű elektromos vagy manuális eszközök, amelyeket sokféle kivitelben ajánlunk teherbírás, beállítás, felszereltség, illetve kiegészítőktől függően. Az anyagmozgató gépek, manipulátorok segítségével a nagy és nehéz tárgyakat felemelhetjük és forgathatjuk vízszintes helyzetből függőleges helyzetbe.

A moduláris kialakítás lehetővé teszi, hogy a különféle tárgyak mozgatását megfelelően tudjuk kezelni:

Tekercs kezelése, mozgatása

Példaként említhetők a konzollal történő letekercselő gépek, szabad tengelyek, valamint a szabad magokkal vagy tüskével megfogható tekercsek.

Hordók mozgatása

Acélhordók, műanyag hordók, kartondobozok, keverőedények, edények stb. mozgatása. Előre vagy oldal irányú mozgatási lehetőség.

Szerszámkezelés, mozgatás

Öntőformák, matricák, tömítőfejek, hőformázó szerszámok, forma-tömítő tölcsérek.

Ládák kezelése

Példa erre az állítható szélességű villa, oldal irányú, illetve le-fel mozgatás, kézi vagy elektronikus vezérlés.

Speciális szerszámok

A termelés 50%-a különleges, speciális megoldást igényel. A 3D tervezés, a Solidworks használatával bármilyen
szükséges, testreszabott eszközt létrehozhatunk a megfelelő mozgatás érdekében.